KAKO SE ODPOVEDATI KAVI?

Da je slastna in dišeča kava »bad guy«, ker zakisa telo najbrž že vsi vemo. Ampak – kako se lotiti življenja brez nje?

Tukaj je nekaj zaporednih korakov, ki vam bodo morda prišli prav:

 

  1. Postopoma zmanjšujte število kav

  2. Po enem tednu začnete kave nadomeščati s pravimi čaji z mlekom. Črni čaji sicer v osnovi niso kaj bolj zdravi od kave, a bodo zaradi svoje vsebnosti teina dobro nadomestili energijski udar, ki ga sproži jutranja kavica. Izbira okusov je pestra; lahko poskusite Earl Grey, ki vsebuje izvlečke bergamotke ali pa indijski čaj masala z mlekom, ki mu primešate še cimet, kardamom, ingver in klinčke. Ne obupajte prehitro, če vam okus prvega, ki vam bo prišel pod roko, ne bo všeč – raziskujte naprej!

  3. Po dveh tednih se začnete zanimati za zelene čaje. Odkrijte beli, rumeni in rdeči čaj, obiščite kakšno čajnico in uživajte v okusih. Pazite na to, da boste vrečkico namakali toliko časa in pri toliko stopinjah kot piše v navodilih, drugače obstaja nevarnost, da se vam zelenec zameri za vedno.

  4. Po treh tednih bo odvisnost od kave počasi popustila. Ne boste verjeli, da kar zmorete brez nje. Zdaj lahko uvedete tudi žitno kavo, ki je še posebej primerna za zimski čas. Ima rahel okus po pravi kavi, narejena pa je iz cikorije in praženega ječmena, včasih pa je dodan tudi pražen želod. Za dodatno energijo pa lahko posežete po guarani v prahu.

  5. Če pa vam še kdaj zapaše tista opojna črna tekočina, pa si jo seveda brez slabe vesti privoščite.

Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site