Eksotika: TEČAJ PRIPRAVE SUSHIJA

Na delavnici bo kuhar predstavil pripravo sushija in razložil teorijo in izraze, ki se uporabljajo pri postopku priprave ter pokazal pripomočke in dodatke (japonski hren, alge, vloženi ingver).

Tečaj bo potekal v slovenščini. Najprej si bomo na hitro pogledali zgodovino priprave sushija ter različne priprave s teoretičnega vidika. Kuhar bo predstavil pripomočke in sestavine, ki so pri tem potrebne, razložil pa bo tudi osnovne prijeme japonske kuhinje. Pri prikazu sestavin bomo posebej navedli kje lahko vse to kupite in na kaj morate paziti pri nakupu (izvor alg, nezdravi dodatki, kako prepoznamo svežo ribo, kje in kdaj jo kupimo). Kuhar bo prikazal tudi manj znane alternative sushija (pečen sushi, vlaganje in kisanje zelenjave).  Nato bodo udeleženci sami pod kuharjevim vodstvom pripravili nigiri in maki sushi zvitke iz rib (losos, brancin) in zelenjave (avokado, kumare), ter ga ob zaključku tudi degustirali.

Tečaj je primeren tako za tiste, ki se s sushijem še niste seznanili, kot za tiste, ki že imate osnove, pa bi radi iz prve roke izvedeli nekaj domačih japonskih trikov in skrivnosti. Še zlasti lahko z vašim novim znanjem priprave sushija nekoga prijetno presenetite. Delavnica traja 3 ure.  Za tiste, ki vam primanjkuje časa smo pripravili tudi individualne ure. V ceno delavnice je vštet kuharski material in skripta, ki jo boste udeleženci odnesli domov.

Kuponi (darilni boni) za delavnico so lahko primerno in praktično darilo za zaposlene, sodelavce, sorodnike, partnerje in prijatelje. Na darilnem bonu cena delavnice ni navedena. Delavnica je primerna tudi za zaključene družbe, za praznovanja ali poslovno druženje, možni so drugi termini po dogovoru. V primeru zapolnitve mest bodo razpisani drugi termini.

Termini :  marec 2017

Cena delavnice : 60€, študentje in upokojenci 50€

Prijava: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu 068 60 27 70

Število mest je omejeno. Delavnica bo potekala v prostorih Centra Eko365 (za trgovino Mercator na Celovški pri postaji kino Šiška). Parkiranje je možno pri okoliških blokih ali pa na plačljivem  parkiršču pred kinom Šiška.

 

Nekaj slik iz pretekle delavnice si lahko ogledate na naši fb strani biopraksa biopraksa.