KAJ JE BIOPRAKSA = DOBRA PRAKSA ZA VESELO ŽIVLJENJE

 

Nek moški je prišel do modreca in mu rekel: »Tako sem utrujen in vedno sem bolan. Pa kar traja in nič se ne spremeni«. Modrec ga je vprašal: » Kaj pa si naredil za to, da nisi več utrujen in bolan?« Moški je rekel: »Nič«. Modrec je odgovoril: »No, potem pa ne moreš pričakovati spremembe«.

TELO KOT STROJ – BENCIN, PREGLED IN VZDRŽEVANJE

Avto ponavadi peljemo enkrat letno na tehnični pregled, skrbimo zanj. Stanovanje čistimo vsaj enkrat na teden, odnašamo smeti. Kaj pa naše telo, stroj, ki ga uporabljamo vsako sekundo in to nekaj desetletij? Vaše telo je vaše. Od vas je odvisno kaj vnašate vanj. Zanj prevzamate odgovornost in zanj boste nosili posledice.

SPOZNAVANJE UPORABNIH DEJSTEV

Veste kje imate dvanajsternik in kaj v telesu dela vranica? Koliko časa potuje hrana po prebavnem traktu? Kdaj so zobje najbolj občutljivi na gnilobo? Kaj v telesu povzroča zidna plesen in kaj potovanje z letalom? Katera znamka telefona najbolj seva? Koliko škode lahko telesu povzroči preveč telesne vadbe? Koliko umetnega sladila je v kislih kumaricah? Stvari, ki se jih v šoli nismo učili, pa bi se jih morali, ker so osnovne.

MINI SPREMEMBE

Spremeniti nekatere stvari je precej enostavno, treba se jih najprej samo zavedati, se za spremembo odločiti, nato pa stvari stečejo svojo pot. Ena sprememba sama vodi naprej v drugo. Po nekaterih znastvenih izsledkih naj bi spreminjanje navade v povprečju trajalo 66 dni. Tri tedne za privajanje in preostali čas za utrjevanje navade. Nismo zagovorniki trdih postopkov, pridiganja, vzbujanja slabe vesti, radikalnih sprememb in strogosti do sebe. Ja, tudi mi gremo kdaj na pomfri s kečapom in pri tem neznansko uživamo!

PRAVI ČAS JE – ZDAJ!

Ne začnite kopati vodnjaka, ko boste že žejni in ne navadite se na to, da vas pač vsak dan boli želodec, muči nespečnost, glavobol in da veselo poberete vsak virus, ki pride naokoli. In če pogledate okoli sebe - nekateri ga, nekateri pa ne! Telo vam nekaj sporoča. Naredite zase majhen korak k spremembi na bolje, namesto vas ga namreč ne bo nihče.

IZBIRA

A kako naj se sodoben človek sploh še orientira in izbere ustrezne stvari zase, če pa je izgubljen v poplavi izdelkov, ponudb, terapij, ki vsa obljubljajo izboljšanje? Pomagamo vam izbrati najbolj ustrezen tip terapije za vas. Naj poudarimo, da nimamo nikakršne mreže, ne dajemo priporočil in ne oglašujemo izvajalcev - radi bi samo, da spoznate vse možnosti, ki so vam na voljo, nato pa sami raziskujete naprej. Nekaterim pomaga nekaj, kar drugim ne. Nekaterim ustreza nekaj, kar drugim ne.

DELAVNICE

Po naših delavnicah si boste rade volje vzeli čas zase, ker vam bo zelo hitro jasno, da - si ga morate. Naložba v samega sebe je namreč najpomembnejša naložba.

Poglejte si naš 50-sekundni video, ki si ga je na našem fb ogledalo več kot 19.000 Slovencev https://www.youtube.com/watch?v=VZF9r841dVo

 

o NAS

Smo zagnana skupina sodelavcev, ki se že leta zanima in izobražuje na področju zdrave prehrane, naravnega holističnega pristopa k zdravljenju in zdravega življenjskega sloga.

Verjamemo, da zdravje ni samo odsotnost bolezni in da ga je treba nujno krepiti na večih frontah. Zavedamo se tudi, da se mora vsak posameznik zanj potruditi in da to mnogokrat zaradi ustaljenih navad in tradicionalnega pristopa ni lahko delo, zato podpiramo metodo majhnih korakov. V uredništvu stremimo k čimvečji neodvisnosti: ne preferiramo določenih metod in proizvodov in ne objavljamo sponzorskih člankov. Sledimo načelom alternativnih načinom zdravljenja: TKM, ajurvede, fitoterapije in aromaterapije, ki smo jih vse tudi najprej preiskusili na sebi.

Zanima nas samo eno - praksa.

 

KONTAKT IN SODELAVCI

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
tel. 068 60 27 70

Biopraksa - Urša Červ s.p.

Ob žici 1, 1000 Ljubljana

Odgovorna oseba: Urša Červ

Izdelava spletne strani: Miha Travnik

Oglaševanje: Nejc Lepen

Podpora: Matej Suhoveršnik, Iztok Červ

Izdelava kozmetičnih pripomočkov: Slavica Janoševič